Service

Uw servicepartner ter bescherming tegen COVID-19

Het uitgebreide COVID-19-maatregelenpakket voor alle bussen van OMNIplus.

OMNIplus

Met de huidige COVID-19-diensten zorgt het servicemerk OMNIplus voor de best mogelijke bescherming tegen infecties in touringcars, stads- en streekbussen.

Veiligheid staat bij de busmerken Mercedes-Benz en Setra altijd voorop. Deze belofte omvat bescherming tegen infecties. Sinds het begin van de pandemie biedt het servicemerk OMNIplus een uitgebreid en continu groter wordend pakket aan COVID-19-maatregelen zodat chauffeurs en passagiers altijd met een goed gevoel met de bus kunnen reizen. Met praktische retrofitoplossingen, speciale diensten en aanbevelingen voor actie. OMNIplus is dan ook het competente aanspreekpunt voor bus- en transportbedrijven als het gaat om uitgebreide COVID-19-hygiëne in bussen.
 
Maximale toevoer van frisse lucht dankzij software-update.

De hoogontwikkelde ventilatie- en airconditioningsystemen in de touringcars van Mercedes-Benz en Setra hebben het risico op verspreiding van virussen aan boord al aanzienlijk verminderd. Afhankelijk van het busmodel en de heersende buitentemperatuur wordt er elke twee tot vier minuten frisse lucht binnengebracht. Bovendien zijn de experts van OMNIplus in staat om optioneel de maximale frisseluchtwerking van airconditioningsystemen met een derde uit te breiden. In dit geval wordt het bereik, waarin de maximale frisse lucht naar boven en naar onder wordt geleid, door een software-update uitgebreid. Op aanvraag geldt dit aanbod ook voor Setra-touringcars met Aquasphere-systemen.

Een softwarematige aanpassing vergroot het bereik van het airconditioningsysteem, waarin er maximaal frisse lucht wordt toegevoerd, met 33 of 40 procent (afhankelijk van het model).

Filtersystemen met antivirale functie.

Door een modern filtersysteem met een antivirale functie te installeren, kunnen busbedrijven en wagenparkbeheerders het infectierisico in bussen effectief verminderen. In tegenstelling tot conventionele actieve koolfilters hebben de meerlaagse progressieve actieve filters van OMNIplus een antivirale functionele laag die de fijnste aerosolen filtert. Onafhankelijke studies bewijzen de zeer hoge effectiviteit van de actieve filters. De installatie van actieve filters wordt snel en vakkundig uitgevoerd in de OMNIplus-servicewerkplaatsen. Voor installatie achteraf in de eigen werkplaats van de klant kunnen passende actieve filtersets worden besteld. Hoe u uw bus met actieve filters kunt uitrusten, komt u hier te weten.

Antivirale actieve filters filteren aerosolen en verhogen zo de bescherming tegen infectie.

 

Alle nieuwe voertuigen van Mercedes-Benz en Setra worden standaard uitgerust met actieve filters. Voor de rest is er OMNIplus.

Luchtdesinfectiesysteem voor het boordtoilet.

In tegenstelling tot de passagiersruimte kan de lucht in de toiletcabine van touringcars niet volledig worden gefilterd door de actieve filters met antivirale werking. Daarom biedt OMNIplus voor de touringcarmodellen van Mercedes-Benz en Setra een speciaal recirculatiesysteem aan, waarmee ook de lucht in de toiletcabine zoveel mogelijk kan worden gedesinfecteerd. Dit systeem maakt gebruik van het natuurlijke fenomeen fotokatalyse en maakt zo virussen, bacteriën en ziektekiemen onschadelijk. Dit vermindert aanzienlijk het risico op infectie voor passagiers in het hele voertuiginterieur. De ombouw door OMNIplus is in elke toiletcabine van touringcars van Mercedes-Benz en Setra mogelijk.

De installatie van het luchtdesinfectiesysteem in de toiletcabine van een touringcar verhoogt de bescherming van uw passagiers tegen infecties.

Handhygiëne en desinfectie van contactoppervlakken

Regelmatige handhygiëne is ook een belangrijke maatregel om de snelle verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen. De installatie van een contactloze desinfectiemiddeldispenser wordt aanbevolen als de meest hygiënische oplossing voor de bus. OMNIplus biedt dit aan als een retrofit-oplossing voor montage op de deurdraaistellen, leuningen en andere geschikte gladde oppervlakken. Daarnaast raadt OMNIplus busbedrijven aan om speciale aandacht te besteden aan het regelmatig reinigen van oppervlakken, leuningen en handgrepen in het voertuig. Het is belangrijk dat reinigingsmiddelen worden gebruikt die hun doel bereiken zonder ongewenste bijwerkingen te veroorzaken. OMNIplus biedt u daarover een overzicht van ongeschikte antivirale bestanddelen en mogelijke schade aan materiaal en gezondheid die kan optreden bij het gebruik van dergelijke middelen:

Sensorgestuurde desinfectiemiddeldispensers zorgen voor meer handhygiëne bij passagiers tijdens het instappen.

Professionele chauffeurscabinedeur met scheidingsruit als retrofitoplossing.

Het servicemerk OMNIplus is het competente aanspreekpunt als u uw bus nog veiliger wilt maken met COVID-19-retrofitpakketten. Dit geldt in het bijzonder voor chauffeurscabinedeuren en scheidingswanden die uw buschauffeurs effectief beschermen tegen druppelinfectie. Of het nu gaat om gehard veiligheidsglas of hoogwaardig polycarbonaat: de transparante tussenwanden zijn zowel in een gesloten uitvoering als met gedeeltelijke openingen voor kaartverkoop verkrijgbaar. Als professionele retrofitoplossing zorgen ze voor een onbeperkt zicht door de voorruit, in de buitenspiegels en in de binnenspiegel. De varianten zijn grotendeels gehomologeerd en hebben allemaal een typegoedkeuring volgens de ECE R43-regelgeving. Een hoogwaardige glasoplossing voor uw Mercedes-Benz Citaro C2 en Mercedes-Benz eCitaro is momenteel beschikbaar tegen een speciale prijs. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Of hebt u vragen over de verschillende varianten van chauffeurscabinedeuren en scheidingswanden? Neem dan gewoon contact op met uw OMNIplus-servicepunt.

Alle scheidingswanden en veiligheidsdeuren voor bestuurders zijn gehomologeerd en hebben een typegoedkeuring volgens de ECE R43-regelgeving.

Professionele controle van de heringebruikname.

Met de versoepelingen die stilaan van kracht worden, kunnen steeds meer bussen, die uit circulatie zijn genomen, weer de weg op. Om ervoor te zorgen dat tijdens deze herstart alles soepel verloopt, biedt OMNIplus als allround service een professionele controle van de heringebruikname aan - met alle benodigde controle- en verificatiewerkzaamheden. Dit omvat controle van bedrijfsmiddelen zoals het koelvloeistof- en oliepeil, controle van het elektrische systeem van het voertuig en een grondige test van slangen, leidingen en filters, en nog veel meer. Op verzoek komen onze ervaren servicemonteurs van OMNIplus ook graag naar u toe. En als er in het bedrijf geen geschikte werkplek is voor het uitvoeren van de controle wordt er voor een veilige overdracht van het voertuig naar het servicecentrum gezorgd.

Eerst controleren, dan rijden: de OMNIplus-controle van de heringebruikname helpt bussen, die lange tijd hebben stilgestaan, om weer de weg op te gaan.