Onderdelen en accessoires, Service

Actief aerosolen tegengaan

OMNIplus rust touringcars uit met hoogwaardige deeltjesfilters.

OMNIplus

Door moderne krachtige deeltjesfilters in te bouwen, kunnen busmaatschappijen en wagenparkbeheerders het toch al zeer lage infectierisico in de touringcar nog verder verminderen. Het inbouwen van actieve filters gebeurt snel en vakkundig in de OMNIplus servicewerkplaatsen. Er kunnen passende actieve filtersets als retrofitoplossing worden besteld om in de eigen werkplaats van de klant in te bouwen.

Inbouw van actieve filters in de Setra dubbeldekkerbus

De filters zijn in het aircosysteem op het bovendek ingebouwd.

De bijpassende filters worden snel en eenvoudig geplaatst.

Actieve filtersets zijn te bestellen bij OMNIplus en kunnen in uw eigen bedrijf gebruikt worden.

De actieve filters worden in de airconditioning vooraan geplaatst.

Inbouw in de Setra dubbeldekkerbus.

Op de sticker staat wanneer de filtermatten vervangen moeten worden.

De touringcar is voor de passagier gemarkeerd met het label ‘Met actief filter’.

Hoogwaardige antivirale deeltjesfilters zijn voor Daimler Buses zeer belangrijk om het reizen in touringcars tijdens de COVID-19-pandemie nog veiliger te maken voor passagiers en chauffeurs. De meerlaagse, progressief opgebouwde, hoogwaardige deeltjesfilters beschikken over een antivirale functionele laag die de fijnste aerosolen filtert. Onderzoek laat zien dat tot maar liefst 99 procent van de aerosolen (> = 0,3 µm) op deze manier uit de lucht gefilterd wordt.

Inbouw van het actieve filter tijdens de reguliere onderhoudsafspraak
De filters zijn in de touringcarsector beschikbaar voor de Mercedes-Benz Tourismo en voor de hoog- en dubbeldekkers van Setra. Alle nieuwe voertuigen zijn er standaard al mee uitgerust. In geval van busmaatschappijen die een OMNIplus servicecontract hebben afgesloten, worden de actieve filters automatisch tijdens de reguliere onderhoudsafspraak ingebouwd. De actieve filters worden daarbij in het dakaircosysteem, in de luchtcirculatieroosters aan de binnenkant van het voertuig en in de voorste aircobox van de Mercedes-Benz- en Setra-touringcars ingebouwd.

Label en markering voor de passagier
Nadat het actieve filter ingebouwd is, wordt de bus voorzien van een sticker van OMNIplus, vergelijkbaar met de bekende TÜV-sticker. Daarop staat vermeld wanneer de filters vervangen moeten worden. Daarnaast zijn de bussen bij de opstapplaatsen gemarkeerd met het duidelijk zichtbare label ‘Met actief filter’. Zo worden passagiers op het minimale infectierisico in de bus gewezen.

Bijpassende actieve filters als retrofitoplossing
Busmaatschappijen die de actieve filters als retrofitoplossing in hun eigen werkplaats willen inbouwen, kunnen deze bij OMNIplus bestellen. De filters worden in de juiste maten geleverd, waardoor ze gemakkelijk in de aircosystemen van de touringcars ingebouwd kunnen worden.

Uitgebreide hygiënemaatregelen in de touringcar
De vraag naar actieve filters is groot, evenals naar andere hygiënemaatregelen die Daimler Buses voor uitgebreide bescherming in zijn touringcars aanbiedt. Dit omvat bijvoorbeeld de installatie van contactloze desinfectiemiddeldispensers bij de ingangen, evenals deuren en scheidingsramen voor chauffeurs, die voor de bussector op aanvraag in polycarbonaat verkrijgbaar zijn. Meer op: https://www.omniplus.com/be_nl/tijdschrift/detail/services-voor-meer-veiligheid0/

Inbouw van actieve filters in de Mercedes-Benz Tourismo

Inbouw van het actieve filter in het aircosysteem op het dak.

De juiste filtermatten voor de circulatieroosters.

De inbouw van de actieve filters door OMNIplus kan tijdens een onderhoudsafspraak plaatsvinden.

De actieve filters worden in de aircobox vooraan geplaatst.

Actieve filtersets kunnen bij OMNIplus besteld worden en in uw eigen bedrijf gebruikt worden.

Een sticker geeft aan wanneer de actieve filters vervangen moeten worden.

De bus is duidelijk gemarkeerd met het label ‘Met actief filter’.