Onderdelen en accessoires, Service

Contactvlakken materiaalvriendelijk desinfecteren

Verkeerde reinigingsmiddelen kunnen oppervlakken aantasten.

OMNIplus

Hygiënemaatregelen in bussen zijn momenteel belangrijker dan ooit. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan het regelmatig reinigen van de oppervlakken, leuningen en handgrepen in het voertuig. Let er daarbij op dat er reinigingsmiddelen worden gebruikt die hun doel vervullen zonder dat dit gepaard gaat met vervelende bijkomende effecten. De volgende tabel biedt een overzicht van de antivirale bestanddelen die de materialen in het businterieur kunnen beschadigen. OMNIplus raadt het gebruik ervan ten zeerste af.

Wij raden het gebruik van de volgende middelen ten zeerste af: Effecten die door het gebruik van deze middelen mogelijk optreden:
Behandelingen met middelen op basis van actieve zuurstof (bijv. ozon of waterstofperoxide). Gebruik kan onder meer leiden tot verbleking, corrosie en vroegtijdige veroudering van afdichtingen en kunststoffen.
Behandelingen met middelen op basis van nanomaterialen, in het bijzonder nano-titaandioxide (nano-TiO2). Van Nano-TiO2 wordt vermoed dat het kankerverwekkend is. Gebruik kan ook leiden tot onbekende schade aan de gezondheid van de inzittenden van de bus.
Behandelingen met halogenen, actief chloor en chloorhoudende middelen. Gebruik kan onder meer leiden tot verkleuring, verbleking, corrosie en vroegtijdige veroudering van afdichtingen en kunststoffen.
Behandelingen met zware metalen en hun zouten. Gebruik kan leiden tot gezondheidsschade en brandwonden bij de inzittenden van de bus. Bovendien kan het gebruik van deze middelen tot corrosie leiden.
Behandelingen met declarabele middelen. Gebruik kan schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.
Let op: sommige van de genoemde stofklassen zijn mogelijk ook niet toelaatbaar uit hoofde van de EU REACH-richtlijn.

Onze tip: lees de informatie over de bestanddelen op de verpakking en vergelijk ze met die in de tabel. Win bij uw OMNIplus-servicepunt informatie in over geschikte desinfectiemiddelen voor contactvlakken in het businterieur, die effectieve bescherming bieden en ook gebruikt kunnen worden voor de materialen in kwestie.