ServiceCard Premium

Uw ultieme servicepakket voor onderweg

Nog nooit eerder hadden busmaatschappijen in Europa een betere kaart in handen. De OMNIplus ServiceCard Premium staat u 24 uur per dag terzijde in geval van pech en zorgt ervoor dat uw bus professioneel onderhouden en van de beste onderdelen voorzien wordt. Ook uw chauffeur profiteert onderweg van handige extra services: brandstof en tolgeld kunnen gemakkelijk zonder contant geld worden betaald. Haal uw ServiceCard Premium en profiteer van busspecifieke à-la-carteservice!

Uw ideale metgezel door heel Europa

De ServiceCard Premium is bij uitstek geschikt als u naast busspecifieke mobiliteitsdiensten ook een contantloze betaalfunctie nodig hebt om voor brandstof en tol te betalen. Dankzij de UTA Diesel Service kunt u tanken zonder contant te betalen bij een landelijk, merkoverschrijdend netwerk van meer dan 55.000 tankstations in 38 Europese landen. Bovendien heeft u bij bijna alle tolgeldplichtige snelwegen in Europa, bij de drukste tolgeldplichtige tunnels en bruggen en bij vrijwel alle veerdienstmaatschappijen in de Noord- en Oost-Zee en het Middellandse Zeegebied de mogelijkheid om de kosten contant en gemakkelijk via UTA te betalen.

Mobiliteit in een pakket

Uiteraard bevat de ServiceCard Premium van OMNIplus ook alle diensten van het mobiliteitspakket Basic. Hiermee kunt u bij alle bussteunpunten van de OMNIplus ServiceNet zonder contant geld betalen voor eventuele onderhoudswerkzaamheden en voor de benodigde originele onderdelen en -accessoires voor Mercedes-Benz- en Setra-bussen. De OMNIplus 24h SERVICE biedt snelle en professionele hulp: in heel Europa en dat 24 uur per dag. In geval van pech en benodigde reparaties bieden de ServiceCards de werkplaats een snelle betalingsgarantie zonder onnodig bureaucratisch te zijn. Door deze betalingsgarantie kan het servicesteunpunt direct aan de slag, zodat uw bus snel weer op weg kan. Overigens: naast onze OMNIplus-standaarden met betrekking tot de uitvoering en kwalificatie van reparaties, zijn er voor de afwikkeling van de OMNIplus 24h SERVICE in heel Europa geldende factureringsnormen gespecificeerd. Dit zorgt voor vaste kilometertarieven en vast gedefinieerde toeslagen op loon en op de verkoop van onderdelen buiten de normale openingstijden. Zo wordt er bijvoorbeeld geen extra toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van uw kaart in ons OMNIplus ServiceNet. En om ervoor te zorgen dat u te allen tijde inzicht heeft in uw uitgaven, worden uw kaarttransacties tweewekelijks centraal gefactureerd door de kaartaanbieder UTA.

De belangrijkste feiten op een rijtje

  • Toegang tot het OMNIplus ServiceNet met meer dan 600 steunpunten in Europa
  • Professionele reparatie en onderdelenservice
  • OMNIplus 24h SERVICE
  • Betalingsgarantie bij reparaties en pech
  • Internationale factureringsstandaarden
  • Zonder contant geld tanken bij meer dan 55.000 tankstations in heel Europa
  • Betaalfunctie voor tol en veerboten