Onderdelen en accessoires, Service

Services voor meer veiligheid

OMNIplus stelt maatregelenpakket samen om COVID-19 aan te pakken

OMNIplus
  • Filtersystemen met antivirale werking
  • OMNIplus adviseert regelmatige interieurfiltercontroles
  • Software-aanpassing: Optioneel 33 tot 40 procent meer frisse lucht
  • Handdesinfectiedispenser tegen overdracht van ziektekiemen
  • Virtueel cursusaanbod met focus op touringcars
  • OMNIplus-werkplaatsen letten op gezondheid
  • Professionele chauffeurscabinedeur met scheidingsruit
  • OMNIplus eShop: Reserveonderdelen voor bussen contactloos via internet bestellen

"Safety first” is een van de belangrijkste principes van de busmerken Mercedes-Benz en Setra. Het COVID-19-maatregelenpakket van het servicemerk OMNIplus wordt aangevuld met andere oplossingen voor inbouwen achteraf. Busondernemingen kunnen bestuurders en passagiers daarmee effectief beschermen en zo de uitdagingen in de huidige COVID-19-situatie beter aangaan.

Filtersystemen met antivirale werking
Nu al zuiveren filtersystemen in de aircosystemen van de bussen van Mercedes-Benz en Setra deeltjes uit de lucht. Nieuwe actieve filters verhogen die werking nog eens aanzienlijk: de meerlaagse progressieve high-performance partikelfilters hebben bovendien een antivirale laag. Deze houdt de allerkleinste aerosolen tegen, wat is bewezen in fysieke tests en microbiologische onderzoeken. Deze actieve filters kunnen worden toegepast in dakaircosystemen, als luchtfilter en in de verwarmings- en ventilatie-unit voorin.

De antivirale filtersystemen voor de Mercedes-Benz Tourismo en de Setra Comfort-Class 500 zijn vanaf nu verkrijgbaar. Voor de Setra TopClass 500 en de dubbeldeksbus S 531 DT tot en met het voorgangermodel S 431 DT kunnen de achteraf in te bouwen oplossingen al worden besteld. Deze actieve filters zullen nog later dit jaar voor de Citaro verkrijgbaar zijn.

OMNIplus adviseert regelmatige interieurfiltercontroles
Om de probleemloze werking van de dakairco's te waarborgen, adviseert OMNIplus om regelmatig filtercontroles uit te voeren, bij de standaardfilters het best om de vier weken. De nieuwe actieve filters moeten na drie maanden worden vervangen. De onderhoudswerkzaamheden van de controle omvatten het vervangen van de frisselucht- en recirculatieluchtfilters, controle van de condensor op vervuiling en bevestiging alsmede een functiecontrole van de airconditioning inclusief uitlezen van het storingsgeheugen. De onderhoudsbeurt is tot aan het einde van het jaar verkrijgbaar tegen aantrekkelijke actieprijzen.

Bandbreedte voor toevoer van frisse lucht kan worden vergroot
Bij gangbare buitentemperaturen tussen de 8 en 26 °C is de luchtverversing via de airconditioning maximaal (tussen 80 en 100 procent). Op die manier kan er permanent een snelle uitwisseling van de lucht om de één à twee minuten worden gegarandeerd.

Bij lagere en hogere temperaturen werken de airconditioningsystemen in de zogeheten mengluchtmodus. In dat geval wordt de lucht in het interieur elke vier minuten ververst.

Op verzoek kan het maximale frisseluchtaandeel van de airconditioningsystemen in de series Mercedes-Benz Tourismo, Setra ComfortClass 500, TopClass 500 en de dubbeldeksbus S 531 DT en alle streekbussen zelfs met 33 resp. 40 procent worden verhoogd, door de bandbreedte van de buitentemperatuur voor maximale frisseluchttoevoer naar boven en naar beneden nog verder uit te breiden.

Handdesinfectiedispenser tegen overdracht van ziektekiemen
Juist in vervoersmiddelen waar veel mensen samenkomen, kunnen ziekteverwekkers zich snel verspreiden. Regelmatig wassen of ontsmetten van de handen is daarom zeer belangrijk. De meest hygiënische oplossing voor bussen is een sensorgestuurde handdesinfectiedispenser. Deze contactloze variant voorkomt dat de handen met het apparaat in aanraking komen. Het systeem is geschikt voor desinfectiemiddelen op alcohol- en op waterbasis die hoe dan ook voorkomen dat er ziektekiemen kunnen worden overgedragen. De hervulbare handdesinfectiedispenser is vanaf nu verkrijgbaar en kan aan de wanden of de vasthoudstangen in de bus worden aangebracht.

Neem bij belangstelling voor de verkrijgbare achteraf in te bouwen COVID-19-pakketten contact op met uw OMNIplus-servicewerkplaats.

Virtueel cursusaanbod met focus op touringcars
Hoe zorg ik voor een optimale ventilatie in mijn touringcar? Welke maatregelen moet ik vóór, tijdens en na de rit treffen om de kans op infectie voor personeel en reizigers zo gering mogelijk te houden? In het virtuele OMNIplus cursusaanbod voor ondernemers en bestuurders vindt u de antwoorden. De cursussen worden tot nu toe aangeboden in Duitsland; er wordt momenteel naar uitbreiding naar de rest van Europa gekeken.

Bij de online-cursus ligt de nadruk met name op de werking van de airconditioning. Leerdoelen zijn tips voor de optimale bediening en het overbrengen van technische basiskennis. U kunt zich per e-mail ter attentie van bus-training@daimler.com voor een cursus aanmelden.

OMNIplus-werkplaatsen letten op gezondheid
In deze tijden van de COVID-19-pandemie moet onze service bijzonder omzichtig te werk gaan om het besmettingsgevaar te minimaliseren. Voor de eigen bedrijven in Duitsland heeft het servicemerk OMNIplus daarom strenge regels ter bescherming tegen virusinfecties vastgesteld.

Dat begint met de overdracht van het voertuig buiten, zonder direct contact op het terrein van onze OMNIplus werkplaats. In het gebouw helpen vloermarkeringen in het gedeelte waar klanten worden ontvangen bij het aanhouden van de voorgeschreven afstand. Op alle afdelingen wordt er vaker gereinigd, bovendien staan er handdesinfectiedispensers ter beschikking. Bestelde reserveonderdelen worden voor de overdracht op een balie gedeponeerd.

Autosleutels, stuurwiel of bedieningsknoppen – alle onderdelen van een bus die aangeraakt zijn worden zorgvuldig gereinigd. Maar de voertuigen worden vooral grondig door onze medewerkers gelucht – 20 minuten buiten. Vóór elke voertuigbeweging en nog een keer voordat de bus wordt teruggegeven aan de klant. Wie de rit naar de servicewerkplaats niet wil maken, kan gebruikmaken van onze ophaal- en brengservice.

Professionele chauffeurscabinedeur met scheidingsruit
Ook de veiligheid van de bestuurders heeft bij Daimler Buses de hoogste prioriteit. Daarom biedt OMNIplus voor de beide merken Mercedes-Benz en Setra chauffeurscabinedeuren met scheidingsruiten over het gehele oppervlak aan. De achteraf in te bouwen oplossingen van veiligheidsglas of hoogwaardig polycarbonaat zijn al voor veel busmodellen verkrijgbaar.

OMNIplus eShop: Reserveonderdelen voor bussen contactloos via het internet bestellen
Busondernemingen profiteren momenteel in het bijzonder van OMNIplus ON commerce en de daarbij aangesloten OMNIplus eShop. Deze biedt met slechts enkele muisklikken rechtstreeks en snel toegang tot het complete assortiment aan reserveonderdelen. Met name in deze tijden van de COVID-19-pandemie met minder persoonlijke contacten is dit een waardevolle service voor een gewaarborgde aanschaf van reserveonderdelen.

In de OMNIplus eShop vindt u het complete productassortiment van de merken Mercedes-Benz en Setra. Bovendien kan het specifieke wagenpark van de betreffende busonderneming in het systeem worden vastgelegd. Daarmee worden automatisch bijpassende reserveonderdelen voor de voertuigen weergegeven. U ziet met één klik meteen of deze bij de servicewerkplaats van uw keuze beschikbaar zijn. Via de toegangsoptie QuickCollect vinden klanten de meest populaire reserveonderdelen. Ze verschijnen overzichtelijk in 14 bovenliggende onderdeelcategorieën.

Meer veiligheid in COVID‑19-tijden.

Naar het Mercedes-Benz artikelen

Hygiëne- en beschermingsmaatregelen in tijden van COVID‑19.

Naar het Setra artikel