Teilnehmer am Werkstatt Training mit Mercedes-Benz Fahrzeugen.

WerkplaatsTraining.

Betere resultaten door een beter begrip.

+++++++++ ACTUELE INFORMATIE +++++++++

Start van het Bus Training Platform van OMNIplus

Vervolgopleiding op elk willekeurig moment op elke willekeurige plaats. Het nieuwe online opleidingsportaal van OMNIplus maakt dit nog eenvoudiger en aantrekkelijker.

Niet in de laatste plaats heeft de Covid-19 pandemie laten zien hoe belangrijk digitaal leren vandaag de dag is. Inmiddels is leren op elk moment op elke plek vanzelfsprekend geworden. Hierpast het krachtige Bus Training Platform van OMNIplus uitstekend bij. Via www.bus-training.daimler.com kunt u vanaf nu en binnen heel Europa in 14 busmarkten een groot aantal opleidingen boeken, om uw chauffeurs en werkplaatsmedewerkers doelgericht te kwalificeren. Omdat het om een gemeenschappelijk platform met Mercedes-Benz Truck Training gaat, heeft u ook de mogelijkheid, truckopleidingen te realiseren.

Digitale leerconcepten

Vanaf aanvang 2021 bieden wij u op ons nieuwe Bus Training Platform bovendienop verschillende competentiegebieden,velepraktijkgerichte E-learning mogelijkheden aan. De online-opleidingen zijn in ons omvangrijke opleidingsportfolio opgenomen en zijn ook bedoeld als voorbereiding voor de blijvend bestaande klassikale opleidingen. De volgende opleidingen kunt u op het platform verwachten:

T 81 034: Kennismaking eCitaro
T 81 310: Basisprincipes pneumatiek
T 81 500: Lezen van stroomschema's
T 81 598 Veilig omgaan met lithium-ionen accu's
T 81 723: Expertise op het gebied van airconditioning conform EU-verordening 307, 2008
T 81 908: Opfriscursus VeDoc wijzigingsautorisatie voor truck en bus

Vereenvoudigde navigatie en aanbod in meerdere talen

Het nieuw online opleidingsportaal is gebruikersvriendelijk opgebouwd en kan intuïtief worden bediend. Via www.bus-training.daimler.com heeft u de mogelijkheid in te loggen met uw bestaande Daimler-ID/XENTRY-ID. Vervolgens komt u in de catalogus met de opleidingen, die u voor uzelf en uw medewerkers kunt boeken. Om te helpen bij het vinden van de passende opleiding, zijn omvangrijke filtercriteria beschikbaar die het aanbod categoriseren op competentiegebied, leerdoelen en taal en locatie van de opleiding. Dat laatste is bijvoorbeeld nuttig, wanneer in een bepaald land anderstalige medewerkers moeten worden opgeleid. Bovendien kunt u uw aankomende opleidingen en uw opleidingshistorie plus die van uw medewerkers te allen tijde transparant inzien. Daarmee wordt een doelgerichte kwalificatie ondersteund.

Indien u uw toegangsgegevens (Daimler-ID/XENTRY-ID) niet kent of nog niet heeft, maar wel geïnteresseerd bent in deelname aan een opleiding, neem dan contact met ons op via bus-training@daimler.com. Wij helpen u graag bij de boeking, maken voor u persoonlijke login-gegevens aan voor het Bus Training Platform en staan u verder bij vragen te allen tijde ter beschikking!

Binnenkort zijn bovendien alle beschikbare opleidingen ook zonder login-gegevens in de openbare catalogus op de startpagina in te zien.

Wilt u meer weten en meedoen? Hier gaat u naar het Bus Training Platform: www.bus-training.daimler.com.

Uw Bus & Coach Training EvoBus

De belangrijkste feiten op een rijtje

  • Ondersteun het personeel in uw werkplaats
  • Zelfstanding kleine herstellings- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren
  • Training op 3 met elkaar gelinkte niveaus
  • Workshops brengen de kennis van uw personeel tot op het meest actuele niveau

Wanneer u over een eigen werkplaats beschikt, wilt u kleine reparatie- en onderhoudswerkzaamheden snel en economisch zelf uitvoeren. Daarvoor heeft u werkplaatspersoneel nodig dat op de hoogte is van de nieuwste technologieën.

Onze OMNIplus WerkplaatsTraining zijn als Fundamental, Professional en Master ingedeeld in drie op elkaar voortbouwende kwalificatieniveaus en zorgen voor een beter begrip en betere beheersing van de techniek van bussen. Het uitgebreide trainingsaanbod omvat productopleidingen en inleidende trainingen, trainingen over elektrische systemen en aggregaten en opbouwtrainingen. Om zo eenvoudig mogelijk een maximale efficiëntie te bereiken, werken we met een ideale combinatie van verschillende trainingsmethoden: Face-to-Face-opleiding, vooropleiding als zelfstudieprogramma en Computer-Based Training (CBT). Ingangstests op de OMNIplus TrainingPortal helpen u uw kwalificatieniveau en stand van kennis optimaal in te schatten. Zo vindt u snel de juiste training.

Aandrijving/onderstel/remmen

Van de nabehandeling van uitlaatgassen tot elektronische remsystemen, u leert de voordelen van de moderne techniek ook bij het onderhoud en reparaties in uw voordeel te gebruiken.

Elektriciteit/diagnose

Doelgerichte diagnose is vandaag de dag de sleutel tot succes. Elektronica, hybride technologie of telematica – met deze techniek hebt u overzicht.

Comfortsystemen/carrosserie

De airconditioning en het comfort zijn doorslaggevend voor de passagiers. Van reparaties aan de carrosserie tot het onderhoud van de airconditioning, hier leert u hoe uw bus een goede indruk achterlaat bij uw passagiers.

IT-systemen

De juiste informatie op het juiste moment. Bij onze IT-trainingen leert u professioneel werken met informatiesystemen voor uw voertuig. Word een echte informatiebeheerder!