Onderdelen en accessoires, Service

Maximale bescherming voor buschauffeurs

OMNIplus biedt achteraf te monteren deuren ter bescherming van buschauffeurs aan.

OMNIplus

Buschauffeurs behoren tot de onmisbare beroepsbevolking, met name tijdens de COVID 19-pandemie: zonder hun inzet zou lokaal openbaar vervoer ondenkbaar zijn. Tegelijkertijd worden ze blootgesteld aan een verhoogd risico op infectie door contact met talloze mensen. Om buschauffeurs tegen infectie te beschermen, biedt OMNIplus voor tal van busmodellen van Mercedes-Benz en Setra deuren met scheidingswand aan. Ze kunnen achteraf worden ingebouwd.

Nieuwe afstandsregels zijn niet genoeg
In veel landen zijn passagiers grotendeels verplicht mond-neus-maskers te dragen, wat ook de eerste vorm van bescherming is voor buschauffeurs. Gekleurd veiligheidslint om de ruimte van chauffeurs af te sluiten, gesloten voordeuren, geïmproviseerde scheidingswanden - vervoersmaatschappijen reageerden snel na het uitbreken van de COVID-19-pandemie met maatregelen om hun buschauffeurs tegen infecties te beschermen. Maar dit zijn geen permanente oplossingen. Daarom biedt OMNIplus voor autobussen van de merken Mercedes-Benz en Setra permanente en professionele deuren ter bescherming van chauffeurs aan met een scheidingswand over het hele oppervlak. Ze kunnen achteraf worden ingebouwd.


Retrofitoplossing van glas of polycarbonaat
Of het nu gaat om enkel veiligheidsglas of hoogwaardig polycarbonaat: de transparante scheidingswanden zijn zowel in gesloten uitvoering als met gedeeltelijke openingen voor kaartverkoop verkrijgbaar. Als professionele retrofitoplossing zorgen de deuren ter bescherming van chauffeurs voor een onbeperkt zicht door de voorruit, op de buitenspiegels en in de binnenspiegel. Alle varianten zijn gehomologeerd en hebben een typegoedkeuring conform verordening ECE R43.

Er is veel vraag naar
De nieuwe deuren ter bescherming van chauffeurs zijn voor veel autobussen beschikbaar. Daartoe horen zowel de Citaro en Connecto van Mercedes-Benz alsook de LE business van Setra. We zijn nog bezig met oplossingen voor de touringcars van beide merken. De volgende tabel geeft u een nauwkeurig overzicht van de te bestellen deuren ter bescherming van chauffeurs.

Mercedes-Benz Deur ter bescherming van chauffeurs, gehard glas Deur ter bescherming van chauffeurs, polycarbonaat Nieuw voertuig Retrofit
Citaro C1
Citaro C2
Citaro C2
Conecto
Intouro
Tourismo Euro VI
Setra Deur ter bescherming van chauffeurs, gehard glas Deur ter bescherming van chauffeurs, polycarbonaat Nieuw voertuig Retrofit
LE business
ComfortClass 500
TopClass 500