Onderdelen en accessoires, Service

Professionele bescherming voor buschauffeurs

OMNIplus biedt achteraf te monteren deuren ter bescherming van buschauffeurs aan.

OMNIplus

Tijdens de COVID-19-pandemie zijn chauffeurs van bussen en touringcars aangemerkt als essentiële werknemers: zonder hen zou het openbaar vervoer niet mogelijk zijn. Tegelijkertijd worden ze blootgesteld aan een verhoogd infectierisico door contact met talloze mensen. Om buschauffeurs tegen infectie te beschermen, biedt OMNIplus professioneel achteraf aangebrachte beschermdeuren voor bestuurders en een scheidingsscherm voor tal van bus- en touringcarmodellen binnen de Mercedes-Benz en Setra series.

Nieuwe afstandsregels zijn niet genoeg
In veel landen zijn passagiers in de regel verplicht gezichtsbedekking te dragen, iets dat een eerste verdedigingslinie biedt voor de buschauffeur. Waarschuwingstape om de chauffeursruimte af te schermen, gesloten toegangsdeuren aan de voorkant, geïmproviseerde schermen - na het uitbreken van de coronavirus-pandemie reageerden transportbedrijven snel om hun chauffeurs te beschermen tegen infectie. Maar dit zijn geen permanente oplossingen. Om deze reden biedt OMNIplus duurzame, professionele bestuurdersdeuren aan met een scheidingsscherm op ware grootte als een retrofit voor zowel Mercedes-Benz als Setra bussen en touringcars.

Retrofitoplossing van glas of polycarbonaat
Of het nu gaat om enkel veiligheidsglas of hoogwaardig polycarbonaat: de transparante scheidingswanden zijn zowel in gesloten uitvoering als met gedeeltelijke openingen voor kaartverkoop verkrijgbaar. Als professionele retrofitoplossing zorgen de deuren ter bescherming van chauffeurs voor een onbeperkt zicht door de voorruit, op de buitenspiegels en in de binnenspiegel. Alle varianten zijn gehomologeerd en hebben een typegoedkeuring conform verordening ECE R43.

Er is veel vraag naar
De nieuwe beschermdeuren voor de bestuurder zijn al beschikbaar voor veel modellen bussen en touringcars. Hiertoe behoren de Mercedes-Benz Citaro en Conecto, evenals de LE-business van Setra. Er worden oplossingen voorbereid voor bussen van beide merken. Vanwege de vele verschillende varianten kunt u het beste advies inwinnen bij uw OMNIplus servicepunt.

Meer veiligheid in COVID‑19-tijden.

Naar het Mercedes-Benz artikelen

Hygiëne- en beschermingsmaatregelen in tijden van COVID‑19.

Naar het Setra artikel