Trainingen

De mix doet het

Blended learning van OMNIplus combineert de voordelen van digitaal leren en face-to-face training.

OMNIplus

Blended learning is een opleidingsconcept van OMNIplus voor hoogwaardige en technisch veeleisende opleidingen. Het combineert op intelligente wijze de voordelen van digitale training en face-to-face onderwijs.

Digitale klaslokalen met groene schermen maken het gemakkelijker om complexe leerinhouden over te brengen.

Digitale klaslokalen met groene schermen maken het gemakkelijker om complexe leerinhouden over te brengen.

Als het om whisky gaat, zijn de termen single en blended geijkte termen. Een single malt komt van één enkele distilleerderij, terwijl een blended whisky een mengelmoes is van verschillende whisky's, waardoor een constante kwaliteit wordt bereikt. Ook het blended learning-opleidingsaanbod van OMNIplus biedt een hoogwaardige mix. Deze bestaat uit een digitaal gedeelte in de vorm van e-learning en virtuele klaslokalen en een praktisch gedeelte in de vorm van face-to-face training.

Locatieonafhankelijk en flexibel opleiden.
In de eigen digitale leerwereld maakt OMNIplus al succesvol gebruik van de voordelen van e-learning en virtuele klaslokalen. De pandemie heeft digitaal leren een nieuwe impuls gegeven. Met blended learning biedt OMNIplus een concept voor hoogwaardige en technisch veeleisende trainingen die de voordelen van digitaal lesgeven en praktijkopleiding combineren. Zo ontstaat een uitgebreid trainingsprogramma dat leren nog interessanter, aantrekkelijker en aanlokkelijker maakt voor alle deelnemers. De e-learning cursussen zijn dag- en tijdonafhankelijk uit te voeren en individueel in te plannen, zodat de medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk en ook flexibel hun opleiding kunnen voortzetten. In de opleidingen op locatie wordt de opgedane kennis vervolgens in de praktijk toegepast en worden de bijbehorende technische vaardigheden bijgebracht.

"De kennis wordt vaak opgefrist en zo beter geconsolideerd."

Het beste van twee leerwerelden.
De voordelen van de mix van twee vormen van leren liggen voor de hand. Flexibel leren is mogelijk door middel van e-training en virtuele klaslokalen. Het leren wordt aanzienlijk verbeterd door kortere leerreeksen verspreid over meerdere dagen, zoals eerdere ervaring heeft aangetoond. Kennis wordt vaker opgefrist en opgehaald en is dus beter geconsolideerd. Learning on demand creëert ook de mogelijkheid om kennis op te roepen wanneer dat nodig is. En tot slot vermindert digitaal leren reisinspanningen en dus kosten. In de praktijkopleiding kunnen de deelnemers aan de opleiding hun theoretische kennis uitbreiden en consolideren met praktische vaardigheden. Ook de waardevolle uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers wordt niet verwaarloosd.

Blended learning in vijf competentiegebieden.
Dit jaar biedt OMNIplus vijf opleidingen op verschillende vakgebieden als blended learning aan: rijhulpsystemen, elektrische remsystemen, MUX elektrische systemen, deuren/centrale vergrendeling voor touringcars en streekbussen en verwarming/ventilatie/airconditioning (HVAC) in Mercedes-Benz stadsbussen met CO₂-airconditioning of warmtepompen. De HVAC-opleiding omvat onder andere het kennis maken met automatische temperatuurregelingen. De werkplaatsmedewerkers krijgen te zien hoe storingen kunnen worden opgespoord en verholpen en hoe onderhouds-, afstel- en reparatiewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast maken de deelnemers kennis met werkplaatsapparatuur en speciaal gereedschap en leren ze zelfstandig een systeemdiagnose uit te voeren.

Leren in een virtuele omgeving
Het blended learning-programma wordt voortdurend uitgebreid met andere expertisegebieden. Daarnaast wordt het concept continu verder ontwikkeld. OMNIplus heeft al enkele stappen gezet richting leren in een virtuele omgeving. Zo worden er al 3D-gegevens in de opleiding verwerkt. Op deze manier is het mogelijk om de deelnemers details te tonen van componenten die zodanig in het voertuig zijn ingebouwd, dat ze niet zichtbaar zijn. Op deze manier kan ook de opbouw van afzonderlijke componenten en hun werking duidelijk worden weergegeven en wordt de leerervaring en daarmee het leersucces aanzienlijk vergroot.

De blended learning-opleidingen kunnen zeer eenvoudig online via het Bustrainingsplatform van OMNIplus geboekt worden.