Service

Plus za vaš autobus

Evropski brend usluga OMNIplus slavi svoju 25. godišnjicu.

OMNIplus

Svojim specifičnim ponudama za autobuse i autobuse, individualnim rešenjima i širokim spektrom usluga, OMNIplus osigurava da su vaša vozila uvek spremna za upotrebu, omogućavajući operaterima da postignu dugoročnu efikasnost – nešto što radi već 25 godina.

Uvek blizu: lokacije OMNIplus BusVorld Home, BusVorld, BusPort i BusPoint nude najgušću i najširu mrežu autobuskih usluga u Evropi.

Na zalihama za vas: oko 130.000 različitih delova čeka vas u našem centralnom logističkom centru za rezervne delove (ELC).

OMNIplus je prava žica pod naponom: naše eService su potpuno opremljene za elektromobilnost.

Hajde da to odštampamo: rezervni delovi za 3D štampač, koji će se ubuduće takođe praviti na licu mesta u određenim servisnim mestima.

Digitalizacija nudi novu mogućnost usluge: OMNIplus ON stalno razvija nove usluge kako bi vaši autobusi ostali u pokretu.

Sve je počelo ovde: otvorena vrata u martu 1996. bila je početak nove ere za autobuske usluge.

Servis a la Card: OMNIplus servisna kartica je sa nama već 25 godina – i danas je popularnija nego ikada ranije.

Personalizovani pristup: na OMNIplus Bus Training Portalu, obuka se može rezervisati onlajn.

Nova era u autobuskim uslugama u Evropi počela je 23. marta 1996: te subote, novoosnovani brend OMNIplus pozvao je autobuske kompanije na događaj otvorenih vrata na svim svojim nemačkim servisima. Tačno godinu dana nakon fuzije Setre i Mercedes-Benz Omnibusse-a da bi se formirao EvoBus, deo sveobuhvatne Daimler porodice, lansiranje OMNIplus-a označilo je početak kampanje servisiranja bez premca. Njegova inovativna snaga zadržava punu snagu čak i 25 godina kasnije. Osnovna ideja, sada kao i ranije, je sledeća: ponuditi usluge specifične za autobuse od jednog dobavljača za dva brenda, Mercedes-Benz i Setra.

 

Servisiranje različitih brendova
OMNIplus je lansiran na četiri ključna stuba: servisni centri, servisna mreža, inovativna servisna kartica i jedinstveni paketi održavanja "Servisna provera". OMNIplus je takođe ponudio opsežne dodatne odredbe od samog početka, kao što je veoma voljena, mnogo korišćena obuka vozača. Dve godine nakon svog osnivanja, OMNIplus je već mogao da proslavi svoju 7500. Servisnu karticu i ponovo je postavljao standarde sa novouvedenim Ugovorima o uslugama za usluge specifične za autobuse. Ali OMNIplus nikada ne miruje na lovorikama: deset godina nakon osnivanja, 40 vlasničkih servisnih centara i preko 500 servisnih partnera širom Evrope bilo je u funkciji da brinu o autobusima kupaca. 2008. godine, novi SpareParts LogisticsCenter otvoren je nakon vremena izgradnje od samo 17 meseci, nudeći globalno snabdevanje delovima. Paralelno sa tim, OMNIplus je dodatno profesionalizovao svoje odeljenje za prodaju autobusa Mercedes-Benz i Setra rabljenih vozila – ovo je kasnije izdvojeno kao sopstveni biznis pod sopstvenim brendom, BusStore.

Usko povezana servisna mreža obezbeđuje mobilnost
Danas, OMNIplus garantuje podršku od 360 stepeni za Setru i Mercedes-Benz. Ako autobus ili autobus imaju problem na putu, 24h SERVIS je tu u svako doba, sedam dana u nedelji. Preko 600 servisnih tačaka je spremno za akciju na lokacijama širom Evrope, od arktičkog kruga do Sicilije i od Irske do Perma, samo na ivici Uralskih planina: ovo je blisko povezana OMNIplus servisna mreža. Servisne tačke su 2004. godine dobile logički sistem klasifikacije kako bi se jasno naznačio asortiman u ponudi na svakoj lokaciji, nazvan ili BusVorld/BusVorld Home, BusPort ili BusPoint. Svi prihvataju OMNIplus Service Card, koja se sa svojim paketima mobilnosti može smatrati ulaznicom u OMNIplus svet.

Zamena delova na licu mesta sa 3D štampača
Bilo da se radi o održavanju i popravci, originalnim delovima i originalnim rezervnim delovima, servisnim ugovorima, servisnoj kartici, obuci za vozače i osoblje radionice – OMNIplus-ove usluge specifične za autobus su primerne i jedinstvene u sektoru. Na primer, ogroman, ultra-moderan SpareParts LogisticsCenter u Neu-Ulmu drži 130.000 delova spremnih za otpremu. Povrh svega, rezervni delovi se sve više prave u 3D štampačima, čak i na sajtovima naših servisnih partnera. 3D štampači takođe omogućavaju individualne dekoracije za enterijer.

Individualno dizajnirana rešenja i ugovori o uslugama
Autobuske kompanije su u mogućnosti da osiguraju svoja vozila pojedinačno koristeći Ugovore o uslugama. OMNIplus je razvio posebne eService ugovore za Mercedes-Benz eCitaro, uključujući višestepeni sistem obuke za radionice. A ako operater voznog parka želi da se koncentriše na osnovnu delatnost, BusDepotManagement ugovor postavlja OMNIplus i zaposlene u OMNIplus-u zadužene za servisiranje u radionici korisnika. Specijalne usluge kao što je BestAge popravka za starija vozila upotpunjuju asortiman.

Kontinuirano širenje digitalnih usluga
Digitalizacija nije neistražena teritorija za OMNIplus. Njegov asortiman na mreži je dostupan od 2004. OMNIplus takođe radi pionirski posao u svojoj online prodavnici, gde kompanije koje imaju sopstvenu radionicu mogu sa najlakšom narudžbom delova. Izvanredna inovacija poslednjih godina je OMNIplus ON, predstavljen 2017. Ovo objedinjuje sve postojeće digitalne usluge OMNIplus-a i stalno dodaje nove, pomažući da poslovanje autobuske kompanije bude lakše i efikasnije. OMNIplus ON počiva na četiri povezana stuba. OMNIplus ON unapred osigurava da autobuske kompanije postižu maksimalnu raspoloživost voznog parka. OMNIplus ON monitor obuhvata telematske usluge upravljanja voznim parkom. OMNIplus ON pogon podržava vozača, počevši od potrebnih dnevnih provera odlaska. OMNIplus ON commerce omogućava brzu, ciljanu kupovinu delova ili digitalnih usluga u OMNIplus ON eShop-u, 24 sata dnevno.

OMNIplus Uptime upozorava na greške
OMNIplus Uptime, usluga sa fascinantnim mogućnostima, zaslužuje detaljniji pogled: u realnom vremenu proverava i ažurira status sistema vozila. Ako postoji sugestija o početnom kvaru, dijagnostičke informacije se analiziraju i tumače. Ako se utvrdi potreba za popravkom ili održavanjem, autobuski prevoznik dobija informaciju o uzroku i kako da ga ublaži. Ako je pretnja akutna, autobuska kompanija će stupiti u kontakt sa OMNIplus 24h SERVIS-om u roku od nekoliko minuta. Kada je potrebno, OMNIplus će potražiti odgovarajuću radionicu i organizovati popravke. Na ovaj način se mogu sprečiti neplanirani zastoji i svesti na minimum neizbežne posete radionicama.

U fokusu je naknadna oprema za COVID-19
OMNIplus je takođe brzo reagovao u suočavanju sa pandemijom COVID-19: za brojne modele autobusa Setra i Mercedes-Benz, OMNIplus je razvio zaštitna vrata za vozača i pregrade za zaštitu vozača od infekcije. Ugradnjom filtera za čestice visokih performansi, kompanije mogu još više da smanje rizik od infekcije u autobusu. Ovo je važan korak ka tome da javni i privatni autobusi budu otporni na krize i da se osigura ekonomski održiv rad u budućnosti.

"OMNIplus – Vaš učinak plus"
25 godina od osnivanja OMNIplus-a, naš jedinstveno širok spektar klasičnih i digitalnih usluga podeljen je u pet kategorija: rešenja, mobilnost, stručnost, podrška i OMNIplus ON. Autobusne kompanije mogu se osloniti na novo obećanje brenda OMNIplus: "OMNIplus. Vaš učinak plus.”

"25 godina OMNIplus-a: jedinstvena priča o uspehu u sektoru autobusa. OMNIplus priča se nastavlja: ​​imamo još mnogo ideja za inovativne usluge – da autobusi nastave da rade i osiguramo sve veću efikasnost za naše klijente.”
Bernd Mak, šef korisničke službe i delova

25 godina OMNIplus-a u brojkama*:
• Sveobuhvatna servisna mreža: više od 600 servisnih tačaka dostupnih u 42 zemlje
• Pojedinačna usluga: 27.350 OMNIplus servisnih kartica je u opticajun
• Pitanje miliona: svake godine OMNIplus šalje oko 1,5 miliona rezervnih delova širom sveta
• Vrhunska obuka: 279.020 zaposlenih u OMNIplus-u i klijentima je do sada prošlo obuku
• Veliki izbor: 735.370 numerisanih delova svih vrsta je navedeno u katalogu delova za autobuse
*Od aprila 2021