Tietosuojaohjeet

 

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojavastaava on:

EvoBus GmbH (”Me”)
HPC R512
Mercedesstraße 127/6
70327 Stuttgart
Saksa Sähköposti: mbox-datenschutz-evobus@daimler.com

Tietosuojavaltuutettu:

Data Protection Officer Daimler AG
Daimler AG
HPC E600
70546 Stuttgart
Saksa Sähköposti: data.protection@daimler.com

 

1. Tietosuoja
Arvostamme käyntiäsi internet-sivuillamme sekä kiinnostustasi tarjouksiamme kohtaan. Tietosuojasta huolehtiminen henkilötietojesi käsittelyssä on meille tärkeä asia. Selitämme näissä tietosuojaohjeissa, kuinka keräämme henkilötietojasi, mitä teemme niillä, mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteilla tämä tapahtuu sekä mitkä oikeudet ja vaatimukset liittyvät tämän osalta sinuun. Lisäksi viittaamme Daimlerin tietosuojakäytäntöön:  

Daimlerin tietosuojakäytäntö.

Internet-sivujemme käyttöön ja Daimler AG:n tietosuojakäytäntöön liittyvät tietosuojaohjeet eivät koske sellaisten sosiaalisten verkostojen tai muiden tarjoajien internet-sivuilla suorittamiasi toimintoja, joille pääset internet-sivuillamme olevien linkkien kautta. Perehdy näiden tarjoajien tietosuojamääräyksiin näiden internet-sivuilla.

2. Henkilötietojen kerääminen ja käsittely
a. Kun käyt internet-sivuillamme, tallennamme tiettyjä tietoja käyttämästäsi selaimesta ja käyttöjärjestelmästä, käynnin päivämäärästä ja kellonajasta, käyttöoikeustilaan (esim. onnistuiko jollakin internet-sivulla käynti tai esiintyikö virheviesti), internet-sivun toimintojen käytöstä, mahdollisesti syöttämistäsi hakusanoista, yksittäisillä internet-sivuilla käymisen toistuvuudesta, muistista käyttöön haettujen tiedostojen nimistä, siirretystä datamäärästä, internet-sivusta, jonka kautta olet päässyt internet-sivuillemme sekä internet-sivusta, jolla käyt internet-sivujemme kautta, riippumatta siitä, napsautatko internet-sivuillamme olevia linkkejä vai syötätkö verkkotunnuksen suoraan selaimesi sen välilehden (tai saman ikkunan) syöttökenttään, jolta olet avannut internet-sivumme. Lisäksi tallennamme turvallisuussyistä – erityisesti internet-sivuihimme kohdistuvien hyökkäysten tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi – seitsemän päivän ajaksi IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen.  

b. Tallennamme muita henkilötietojasi vain silloin, kun jaat nämä esimerkiksi rekisteröitymisen, yhteydenottolomakkeen, chatin, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen tekemisen yhteydessä, ja näissäkin tapauksissa vain, mikäli tämä on meille sallittua antamasi suostumuksen tai voimassa olevien lakisääteisten määräysten (katso kohta 7) perusteella.

c. Et ole laillisesti tai sopimukseen perustuen velvoitettu luovuttamaan henkilötietojasi. Internet-sivustojemme joidenkin toimintojen käyttö voi kuitenkin edellyttää henkilötietojen luovuttamista. Jos et näissä tapauksissa luovuta henkilötietojasi, tämän seurauksena voi olla, että toiminnot eivät ole käytettävissä tai että niitä voidaan käyttää vain rajoitetusti.

3. Käyttötarkoitukset
a. Käytämme internet-sivuillamme käynnin yhteydessä kerättyjä henkilötietoja, jotta voimme tehdä näiden internet-sivujen käytöstä sinulle mahdollisimman helppoa, sekä IT-järjestelmiemme hyökkäyksiltä ja muulta laittomalta toiminnalta suojaamiseksi.

b. Mikäli jaat meille muita henkilötietoja esimerkiksi rekisteröitymisen, chatin, yhteydenottolomakkeen, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen tekemisen yhteydessä, käytämme näitä tietoja mainittuihin tarkoituksiin, asiakastietojen hallintaan ja – tarvittaessa – mahdollisten liiketapahtumien käsittelemiseen ja kirjanpitoon, ja kussakin tilanteessa vain tarpeellisessa laajuudessaan.

c. Meidän ja mahdollisesti valikoitujen kolmansien osapuolten suorittama tietojesi käyttö muihin tarkoituksiin (esim. yksilöityjen sisältöjen tai mainonnan näyttäminen käyttökäyttäytymisesi pohjalta) tapahtuu vain, mikäli annat tähän suostumuksesi (= hyväksyntä) suostumustenhallintajärjestelmämme puitteissa. Lisätiedot ja päätösmahdollisuudet löytyvät täältä.

d. Lisäksi käytämme henkilötietoja, mikäli olemme tähän lakisääteisesti velvoitettuja (esim. tallentaminen kauppa- tai vero-oikeudellisten säilytysvelvollisuuksien täyttämiseksi, luovuttaminen viranomaisen tai oikeudellisen määräyksen mukaisesti esim. lainvalvontaviranomaiselle).

4. Henkilötietojen siirtäminen kolmansille osapuolille; sosiaalisen median liitännäiset; palveluntuottajien käyttäminen
a. Internet-sivumme voivat sisältää myös kolmansien osapuolten tarjouksia. Kun napsautat tällaista tarjousta, siirrämme vaadittavissa määrin tietoja kyseiselle tarjoajalle (esimerkiksi tiedon siitä, että löysit tämän tarjouksen meidän internet-sivultamme, sekä mahdollisesti lisätietoja, jotka olet tätä tarkoitusta varten jo antanut internet-sivuillamme).  

b. Kun käytämme verkkosivuillamme sosiaalisten verkostojen, joihin kuuluvat esimerkiksi Facebook ja Twitter, ns. sosiaalisen median liitännäisiä, integroimme ne seuraavasti:
Kun vierailet verkkosivuillamme, sosiaalisen median liitännäiset ovat deaktivoituina, ts. ne eivät välitä mitään tietoja näiden verkostojen käyttäjille. Jos haluat käyttää jotakin näistä verkostoista, napsauta kyseistä sosiaalisen median liitännäistä kyseisen verkoston palvelimeen suoran yhteyden muodostamiseksi.
Jos sinulla on käyttäjätili kyseisessä verkostossa, ja olet sille sisään kirjautuneena sosiaalisen median liitännäisen aktivoinnin hetkellä, verkosto voi yhdistää verkkosivuilla käyntisi käyttäjätiliisi. Jos haluat välttää tämän, kirjaudu ulos verkostosta ennen sosiaalisen median liitännäisen aktivointia. Sosiaalinen verkosto ei voi yhdistää muilla Daimlerin verkkosivuilla käyntiä sinuun, ennen kuin olet aktivoinut myös siellä kyseisen sosiaalisen median liitännäisen.
Kun aktivoit sosiaalisen median liitännäisen, verkosto siirtää tämän kautta käytettäväksi saatavan sisällön suoraan selaimelle, joka yhdistää sen verkkosivuihimme. Tässä tilanteessa voi tapahtua myös kyseisen sosiaalisen verkoston aloittamaa ja ohjaamaa tiedonsiirtoa. Yhteyttäsi sosiaaliseen verkostoon, verkoston ja järjestelmäsi välillä tapahtuvaa tiedonsiirtoa ja tällä alustalla vuorovaikutustasi koskevat vain kyseisen verkoston tietosuojamääräykset.
Sosiaalisen median liitännäinen säilyy aktiivisena, kunnes deaktivoit sen tai poistat evästeesi (katso kohta 5.d).

c. Kun napsautat tarjoukseen liittyvää linkkiä tai aktivoit sosiaalisen median liitännäisen, henkilötiedot voivat siirtyä tarjoajille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin, jotka eivät Euroopan unionin (”EU”) näkökulmasta takaa EU-standardia vastaavaa ”asianmukaista suojaustasoa” henkilötietojen käsittelylle. Ota tämä huomioon, ennen kuin napsautat linkkiä tai aktivoit sosiaalisen median liitännäisen ja käynnistät täten tietojesi siirron.

d. Käytämme verkkosivujemme käyttöön, optimointiin ja suojaamiseen lisäksi ammattitaitoisia palveluntuottajia (esim. IT-palveluntuottajia ja markkinointitoimistoja). Välitämme henkilötietoja näille palveluntuottajille vain, mikäli verkkosivujen ja niiden toiminnallisuuksien tarjoaminen ja käyttö tätä edellyttää, oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi, tai mikäli olet antanut siihen suostumuksesi (ks. kohta 7). Vastaanottajiin liittyvät tarkemmat tiedot löytyvät suostumustenhallintajärjestelmästämme.

5. Evästeet
a. Verkkosivuillamme käynnin yhteydessä voidaan käyttää evästeitä. Teknisesti katsottuna on kyse ns. HTML-evästeistä ja vastaavista ohjelmistotyökaluista, kuten Web-/DOM Storage tai Local Shared Objects (ns. ”Flash-evästeet”), joista käytämme yhteisnimitystä ”evästeet”.

b. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan verkkosivulla käynnin aikana pöytätietokoneellesi, kannettavalle tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Näin voidaan tunnistaa esimerkiksi, onko laitteesi ja verkkosivujen välillä ollut jo yhteys, ottaa huomioon ensisijainen kielesi tai muut asetukset, tarjota sinulle tiettyjä toiminnallisuuksia (esim. verkkokauppa, autokonfiguraattori) tai tunnistaa kiinnostuksesi kohteita käyttöpohjaisesti. Evästeet voivat sisältää myös henkilötietoja.

c. Se, käytetäänkö evästeitä ja mitä evästeitä käytetään verkkosivuillamme käyntisi yhteydessä, riippuu siitä, mitä verkkosivujemme alueita ja toimintoja käytät, ja siitä, hyväksytkö suostumustenhallintajärjestelmässämme sellaisten evästeiden käytön, jotka eivät olet teknisesti vaadittavia. Lisätiedot ja päätösmahdollisuudet löytyvät täältä.

d. Evästeiden käyttö riippuu lisäksi käyttämäsi verkkoselaimen (esim. Microsoft Edge, Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox) asetuksista.  Useimmat verkkoselaimet on esiasetettu hyväksymään tietyt evästetyypit automaattisesti; voit kuitenkin yleensä muuttaa näitä asetuksia. Voit milloin tahansa poistaa tietokoneesi kovalevylle jo aiemmin tallentuneet evästeet. Voit poistaa Web-/DOM-Storage- ja Local Shared Objects -evästeet erikseen. Valmistajan ohjeesta löytyy tietoja siitä, kuinka tämä tapahtuu käyttämälläsi selaimella tai laitteella.

e. Evästeisiin suostumus (= hyväksyntä) sekä niiden estäminen tai niiden poistaminen riippuu käytettävästä laitteesta ja lisäksi kulloinkin käytettävästä verkkoselaimesta. Jos sinulla on käytössäsi useampi laite tai verkkoselain, voit tehdä päätökset tai asetukset kulloinkin eri tavalla.

f. Jos estät tai poistat evästeet, et mahdollisesti voi käyttää kaikkia internet-sivujemme toimintoja, tai yksittäiset toiminnot voivat olla käytettävissä vain rajoitetusti.

6. Turvallisuus
Suoritamme teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimenpiteitä hallitsemiemme tietojesi suojaamiseksi muuntelulta, kadottamiselta, tuhoamiselta ja valtuuttamattomien henkilöiden suorittamalta käytöltä. Turvallisuustoimenpiteitämme parannetaan jatkuvasti vastaamaan teknologista kehitystä.

7. Käsittelyn oikeusperusteet
a. Mikäli olet antanut meille suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn, tämä muodostaa käsittelyn oikeusperusteen (yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohta 1 kirjain a).

b. Henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste sopimuksen toimeenpanon tai täyttämisen tarkoituksiin on yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohta 1 kirjain b.

c. Mikäli oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen (esimerkiksi tietojen säilyttämiseksi) edellyttää henkilötietojesi käsittelyä, olemme oikeutettuja tähän yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohdan 1 kirjaimen c mukaisesti.

d. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutettujen intressiemme sekä kolmansien osapuolten oikeutettujen intressien valvomiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen art. 6 kohdan 1 kirjaimen f mukaisesti. IT-järjestelmiemme toimintakykyisyyden säilyttäminen, omien tuotteidemme ja palvelujemme sekä vieraiden tuotteiden ja palvelujen (suora-)markkinointi (mikäli tämä ei tapahdu suostumuksellasi) sekä liikeyhteyksissä lain edellyttämä dokumentaatio kuuluvat tällaisiin oikeutettuihin etuihin. Otamme kulloinkin vaadittavan intressien arvioinnin puitteissa huomioon erityisesti henkilötietojen tietojen tyypin, käsittelytarkoituksen, käsittelyolosuhteet ja henkilötietojesi luottamuksellisuuteen liittyvän intressisi.

8. Henkilötietojesi poistaminen
Poistamme turvallisuussyistä tallentamamme IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen seitsemän päivän jälkeen. Muutoin poistamme henkilötietosi heti, kun tarkoitusta, jota varten olemme keränneet ja käsitelleet tiedot, ei enää sovelleta. Tämän ajanjakson jälkeen tallennus tapahtuu vain, mikäli meihin kohdistuvat EU:n tai lakisääteisten määräysten mukaisesti kolmannen osapuolen valtioiden, mikäli näillä on asianmukainen suojaustaso, lait, asetukset tai muut lakisääteiset määräykset edellyttävät tätä. Mikäli poistaminen ei ole mahdollista yksittäisessä tapauksessa, vastaavat henkilötiedot merkitään niiden tulevan käsittelyn rajoittamiseksi.

9. Käyttäjien oikeudet
a. Tietojenkäsittelyn kohteena olevana henkilönä sinulla on oikeus tiedonsaantiin (GDPR:n art. 15), tietojen oikaisemiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 16), tietojen poistamiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 17), käsittelyn rajoittamiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 18) sekä tietojen siirrettävyyteen (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 20).

b.Jos olet myöntänyt suostumuksesi meidän suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa tämä suostumus milloin tahansa. Peruuttaminen ei vaikuta peruutukseen saakka henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen. Se ei myöskään vaikuta näiden tietojen edelleenkäsittelyyn jonkin muun oikeusperusteen mukaan, kuten esimerkiksi lakimääräisten velvotteiden toteuttaminen (vrt. kohta ”Käsittelyn oikeusperusteet”).

c.Vastustamisoikeus  
Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella vastustaa milloin tahansa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka tapahtuu art. 6 kohdan 1 e) Yleinen tietosuoja-asetus (tietojenkäsittely yleisen edun vuoksi) tai art. 6 kohdan 1 f) Yleinen tietosuoja-asetus (tietojenkäsittely oikeutettujen etujen toteuttamiseksi) perusteella. Jos vastustat tietojen käsittelyä, me käsittelemme sinun henkilökohtaisia tietojasi edelleen vain siinä tapauksessa, että me pystymme osoittamaan sellaiset ehdottoman oikeutetut perusteet, jotka ylittävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos tietojen käsittely palvelee oikeudellisten vaatimusten esittämistä, harjoittamista tai puolustamista. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme harjoittaa suoramainontaa oikeutettujen etujen valvomiseksi edunvertailun pohjalta, sinulla on lisäksi oikeus vastustaa tätä syitä mainitsematta.

d. Pyydämme sinua lähettämään vaatimuksesi tai selityksesi alla olevaan yhteydenotto-osoitteeseen: mbox-datenschutz-evobus@daimler.com

e. Jos olet sitä mieltä, että henkilökohtaisten tietojesi käsittely rikkoo lakimääräisiä velvoitteita, sinulla on oikeus tehdä valitus vastaavalle valvontaviranomaiselle (Yleisen tietosuoja-asetuksen art. 77).

10. Uutiskirje
Kun tilaat jonkin internet-sivullamme olevan uutiskirjeen, uutiskirjeeseen kirjautumisen yhteydessä antamiasi tietoja käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen, mikäli et hyväksy niiden muuta käyttöä. Voit milloin tahansa lopettaa tilauksen uutiskirjeeseen sisältyvän tilauksen lopettamismahdollisuuden kautta.

11.Daimler AG:n keskeinen käyttöoikeuspalvelu
Daimler AG:n keskeisen käyttöoikeuspalvelun avulla voit kirjautua kaikille tähän palveluun kuuluville, Daimler-konsernin ja sen edustamien merkkien internet-sivuille ja kaikkiin niiden sovelluksiin. Tätä koskevat käyttöehdot sisältävät erityisiä tietosuojamääräyksiä. Voit hakea nämä käyttöehdot näyttöön liittyvien internet-sivujen ja sovellusten kulloisiltakin sisäänkirjautumissivuilta.

12.Tietojen siirtäminen vastaanottajille Euroopan talousalueen ulkopuolelle
a.Palveluntuottajien käytön (ks. kohta 4. d.) ja tietojen suostumuksellasi (= hyväksyntä) kolmansille osapuolille välittämisen (ks. kohta 3.c) yhteydessä henkilötietoja voidaan siirtää Euroopan unionin (”EU”), Islannin, Liechtensteinin ja Norjan (= Euroopan talousalue) ulkopuolisiin maihin ja käsitellä siellä, erityisesti USA:ssa ja Intiassa.

b. Seuraavissa maissa ei ole Euroopan unionin näkökulmasta olemassa EU-standardia vastaavaa asianmukaista suojaustasoa henkilötietojen käsittelylle (nk. kohtuullisuuspäätös): Andorra, Argentiina, Kanada (rajoitettu), Färsaaret, Guernsey, Israel, Isle of Man, Japani, Jersey, Uusi-Seelanti, Sveitsi, Uruguay. Muissa maissa sijaitsevien vastaanottajien kanssa sovimme käytettävän EU-standardisopimuslausekkeita, sitovia yhtiön säädöksiä tai muita sallittuja mekanismeja, jotta saavutetaan "asianmukainen suojelutaso" lain vaatimusten mukaan. Lisätietoja saa kohdassa 9.d. mainituista yhteystiedoista.


Versio: Lokakuu 2020