Proizvodnja delova korišćenjem 3D štampe.

Zamenski delovi dostupni jednostavno, brzo i bez vremenskih ograničenja.

Najvažnije činjenice u pregledu

  • Dugovečni zamenski delovi, kvalitetni kao originali.
  • Brza, ekonomski isplativa zamena
  • Bez troškova skladištenja
  • Proizvodnja moguća na licu mesta na OMNIplus servisnom punktu
  • Bez vremenskih ograničenja za dostupnost delova
  • Licence za sopstvenu proizvodnju 3D fajlova

OMNIplus koristi modernu digitalnu proizvodnu tehnologiju 3D štampe za proizvodnju zamenskih rezervnih delova za Mercedes-Benz i Setra brendove. Gotovo 40.000 kataloških brojeva delova za autobuse je trenutno dostupno u 3D štampi. Delovi se proizvode od plastike, sintetičkih smola, keramike ili metala i mogu da se naprave sa visokim nivoom preciznosti. Delovi napravljeni 3D štampom imaju istu funkcionalnost, pouzdanost i vek trajanja kao i OMNIplus delovi proizvedeni tradicionalnim metodama proizvodnje.

Digitalno skladištenje
3D štampa je atraktivna mogućnost kada je potrebna mala količina rezervnih delova. Ovaj fleksibilni proizvodni proces proširuje mogućnosti za indvidualizaciju Vašeg vozila. Zahvaljujući digitalnom skladištenju, rezervni delovi za autobuse se mogu proizvoditi na licu mesta u OMNIplus servisnim punktovima. Kako bi opremio servisne punktove i obezbedio klijentima još brže snabdevanje rezervnim delovima, OMNIplus je kreirao mobilne centre za 3D štampu. Ove ''mini fabrike'' u vidu mobilnih kontejnera koji se nalaze u okviru OMNIplus servisnih punktova, imaju ulogu nezavisnih logističkih centara.

Licence za 3D štampu
Potrebne komponente za izradu rezervnog dela, sa svim neophodnim informacijama, skladište se u digitalnom skladištu i mogu se ponovo poručiti koristeći njegov kataloški broj. To znači da je u decenijama koje dolaze širom sveta zagarantovano brzo snabdevanje rezervnim delovima . Da bi se izbegli trokovi transporta i uštedelo na vremenu u budućnosti će klijenti moći da nabave licencu za 3D štampu direktno sa ''prodajnog'' sektora na OMNIplus Portalu i na taj način sami izaberu centar za 3D štampu u kome će se realizovati proizvodnja rezervnog dela.