Onderdelen en accessoires

Sideguard Assist – veiligheid door inbouw achteraf

Retrofit Afslag Assistent van OMNIplus

OMNIplus

Sinds 6 juli 2022 zijn afslagassistenten in heel Europa verplicht voor nieuwe typen voertuigen. Om ervoor te zorgen dat ook oudere bussen veilig onderweg zijn, biedt OMNIplus de afslagassistent aan als retrofit-oplossing.

Veiligheid staat bij Daimler Buses altijd bovenaan de prioriteitenlijst. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor nieuwe voertuigen. Om bestaande voertuigen aan de nieuwste stand der techniek te laten voldoen, biedt het servicemerk OMNIplus oplossingen aan waarmee bussen en touringcars van Mercedes-Benz en Setra achteraf uitgerust kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het momenteel relevante onderwerp 'afslagassistentiesystemen'.

De afslagassistent ondersteunt de chauffeur bij het rechts afslaan, door hem te attenderen op andere weggebruikers om zo een ongeval te voorkomen. Het achteraf inbouwen van deze afslagassistent is mogelijk vanaf bouwjaar 2010 en geldt zowel voor stadsbussen en touringcars als voor de drempelvrije bedrijfsmodellen van Setra LE. Bij oudere voertuigen kan op verzoek individueel gecontroleerd worden of dit mogelijk is.

Een moderne Sideguard Assist voor stadsbussen en touringcars.
Het aanbod 'Retrofit Afslag Assistent' van OMNIplus is uitgerust met een radar ondersteund systeem systeem. Deze systemen behaalden de beste verkeersveiligheidsresultaten bij interne tests van Daimler en bij tests van ADAC. Zowel onsite als on-the-road tests hebben aangetoond dat radarsystemen de best mogelijke veiligheid bieden, vooral bij slecht zicht, zoals 's nachts, tijdens de schemering, in ongunstige weersomstandigheden of bij mist.

Waarschuwing met akoestische en optische signalen.
De Retrofit Afslag Assistent kan een onderscheid maken tussen bewegende en stilstaande objecten, waardoor valse alarmen tot een minimum worden beperkt. Een hoge voertuigintegratie via CAN-verbinding (een FMS-interface is hiervoor vereist) is een ander voordeel van het systeem, omdat het voor een optimaal tachosignaal zorgt. Als er een potentieel gevaar in de dode hoek ontstaat aan de deurzijde van de bus, wordt de bestuurder visueel en hoorbaar gewaarschuwd en kan hij op die manier snel reageren.

Informatie over het achteraf installeren van de Sideguard Assist Retrofit:

  • Installatie mogelijk in stadsbussen en reisbussen
  • Voor de merken Mercedes-Benz en Setra
  • Achteraf installeren voor alle voertuigen vanaf bouwjaar 2010 (oudere voertuigen op aanvraag)
  • Er wordt een door radar ondersteund systeem gebruikt (beste resultaten ook in de nacht)
  • Differentiatie tussen bewegende en stilstaande objecten
  • Groot detectiegebied
  • Bewezen robuuste technologie
  • Achteraf inbouwen is vanaf nu mogelijk