Onderdelen en accessoires

Power deluxe.

Slimme AGM-accu's van OMNIplus voldoen aan de hoogste eisen.

OMNIplus

Is uw boordaccu sterk genoeg? De nieuwe AGM-accu van OMNIplus is nog krachtiger, vermindert het benodigde onderhoud en gaat lang mee.

Voor steeds meer hulpverbruikers aan boord van moderne bussen is een steeds krachtigere accu nodig. Dan zijn topprestaties vereist, zodat de accu ook bij stilstand niet leeg raakt. OMNIplus biedt krachtige AGM-accu's met 12 V/220 Ah aan als retrofit-oplossing. Ze gaan aanzienlijk langer mee en zijn onderhoudsvrij. De clou: de accustatus kan gemakkelijk worden gecontroleerd per smartphone-app.

Verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen die vaak net zo goed presteren als die in een eengezinswoning. Veiligheids-, betalings- en infotainmentsystemen die permanent draaien. Wifi, camera's en tal van andere elektronische hulpmiddelen waar moderne bussen niet meer zonder kunnen. De accu wordt voortdurend blootgesteld aan enorme belastingen en moet desondanks betrouwbaar functioneren. Vooral wanneer de bus stilstaat, erop wachtend tot hij zijn reis voort kan zetten.

Eersteklas accu voor eersteklas bussen.
OMNIplus levert een slimme super-heavy-duty-accu met AGM-technologie die een piekvermogen van 12V/220Ah biedt. Vergeleken met conventionele natte accu's levert hij tot 25 procent meer vermogen en verkort hij de oplaadtijden, aangezien de stroomopname en de oplaadacceptatie van de accu aanzienlijk hoger zijn. De hoge mate van stabiliteit leidt tot minder diepontlading, waardoor de accu aanzienlijk langer mee gaat.

Bijvullen niet nodig. Geen lekkage.
De AGM-accu's van OMNIplus zijn onderhoudsvrij. Ze hoeven niet meer bijgevuld te worden en kunnen bij een ongeval bijvoorbeeld niet meer lekken, doordat het accuzuur binnenin opgenomen is in een glasvezelmat.

Het zijn de eerste accu’s voor bedrijfswagens die over ~n~n~een Bluetooth®-sensor beschikken. Er is een smartphone-app beschikbaar waarmee de accustatus gecontroleerd kan worden. Chauffeurs en wagenparkbeheerders kunnen hiermee altijd en overal de actuele status van de accu inzien. Indien nodig, kunnen zij op die manier tijdig reageren en de accu laten vervangen, voordat het voertuig pech krijgt.

Lange levensduur dankzij innovatieve constructie.
De nieuwe AGM-accu voldoet aan de hoge kwaliteitscriteria en normen die OMNIplus aan topprestaties en betrouwbaarheid stelt. AGM (Absorbent Glass Mat) houdt in dat het accuzuur opgenomen is in een glasvezelmat. Omdat dit zuurstratificatie tegengaat, wordt capaciteitsverlies tot een minimum beperkt. Dit leidt tot een aanzienlijk langere levensduur dan het geval is bij conventionele accu’s.

Andere factoren dragen ook bij aan de langere levensduur: in plaats van de gebruikelijke lood-calcium-legeringen en plastic clips van de conventionele natte accu’s, gebruikt OMNIplus voor zijn AGM-accu zeer dunne platen van puur lood, die door robuuste metalen bruggen verbonden en bijna corrosievrij zijn.

Aangezien de platen slechts één millimeter dik zijn, kunnen er per cel meer platen worden geïntegreerd. Zo wordt het oppervlak groter. Samen met de koperen accupolen leidt dit tot een aanzienlijk betere elektrische geleidbaarheid en meer vermogen, wat vooral gunstig is tijdens het starten van de voertuigen aangezien dat relatief veel energie kost. De hoge compressie van de cellen verbetert bovendien de trillingsweerstand en het aantal laadcycli.

De accu’s met AGM-technologie zijn rechtstreeks verkrijgbaar in de OMNIplus eShop onder artikelnummer A.002.982.44.08.26 of bij elk OMNIplus servicesteunpunt.