Trainingen

Hou het kennisniveau van uw medewerkers op peil

Nieuw: cursussen over elektrisch rijden bereiden voor op de eCitaro.

OMNIplus

Een leven lang leren wordt in de arbeidswereld steeds belangrijker - vooral wat betreft dynamisch ontwikkelende gebieden, zoals elektrisch rijden. Het nieuwe OMNIplus-trainingsprogramma biedt een verscheidenheid aan cursussen voor alle busgerelateerde onderwerpen.
Al jarenlang maakt voordurend verder leren een essentieel onderdeel uit van het aanbod van OMNIplus - of het nu gaat om rijveiligheids- of ecocurssusen of het trainen van werkplaatspersoneel. Ongeveer 55 ervaren busexperts in 28 landen delen op locatie nuttige kennis over bussen van Mercedes-Benz en Setra - en altijd over het object in kwestie. De 'WorkshopTrainings' van OMNIplus zijn daarbij onderverdeeld in vier vakgebieden en twee intensiteitsniveaus. Op deze manier vindt elke werknemer een cursus die bij zijn technische focus en vooropleiding past.

Indeling in vakgebieden
De OMNIplus WorkshopTrainings zijn onderverdeeld in de klassieke vakgebieden: aandrijving, elektra, chassis/remmen en comfort/carrosserie. Naast de basis 'Professional'-cursussen zijn er voor elk vakgebied ook geavanceerde mastercursussen beschikbaar, waarmee reeds bestaande of verworven kennis kan worden verdiept en waarin concrete probleemoplossende strategieën worden aangeleerd.

Cursussen over elektrisch rijden
Het onderwerp 'elektrisch rijden' is nieuw in het OMNIplus-trainingsprogramma. Dit thema wordt steeds belangrijker sinds de levering van de eerste volledig elektrische stadsbus Mercedes-Benz eCitaro. Daarnaast is er een basis e-learningprogramma ontwikkeld, dat de gebruiker (van reinigingsspecialist tot werkplaatstechnicus) introduceert met het onderwerp 'hoogspanningswerkzaamheden' en daar per persoon verder op in gaat.

Naast modules voor de basisvoertuigtechnologie en het nieuwe HVAC-systeem met warmtepomp worden er twee uitgebreide cursussen op het gebied van elektrisch rijden aangeboden: de 'Specialist werken onder spanning (AuS) voor hoogspanningsbatterij' en de 'Specialist voor hoogspanningssystemen voor Citaro/Compact Hybrid'.

Online boekbaar
Nieuw zijn ook de cursussen voor de minibus speciaal voor de Mercedes-Benz Sprinter Type 907. Daarnaast worden er nu modules aangeboden met betrekking tot de wettelijk voorgeschreven brandalarm-/blussystemen voor reisbussen die vanaf medio 2019 verplicht geworden zijn, evenals voor de afwikkeling van professionele voertuigschadeclaims.

Het nieuwe trainingsprogramma, dat binnenkort ook online kan worden geboekt, biedt dus voor elke werkplaatsmedewerker de optimale training voor bestaande en nieuwe bustechnologieën.