Onderdelen en accessoires

Elektrische gereviseerde onderdelen die voldoen aan fabriekskwaliteit.

Meer startmotoren en dynamo’s beschikbaar als gereviseerde originele OMNIplus onderdelen.

OMNIplus

OMNIplus breidt zijn portfolio uit en biedt zijn klanten meer startmotoren en dynamo’s als hoogwaardige gereviseerde originele OMNIplus onderdelen aan.

De economisch aantrekkelijke gereviseerde originele onderdelen moeten in uw Mercedes-Benz of Setra net zo betrouwbaar functioneren als nieuwe onderdelen. Vooral als het gaat om reserveonderdelen voor het elektrische systeem. Om een lange levensduur te kunnen waarborgen, doorlopen ze daarom een zorgvuldig test- en revisieproces. Vanaf nu kunnen OMNIplus-klanten nog meer startmotoren en dynamo’s vinden in het portfolio met gereviseerde onderdelen.

Met de vakkennis van serieproductie.

Met name op de mechanische componenten van voertuigonderdelen, die elektrische energie opwekken en leveren, werken hoge krachten en zware belastingen. De bewezen kwaliteit en langdurige functionele betrouwbaarheid van de gereviseerde originele onderdelen van OMNIplus vormen daarom een aanzienlijk voordeel. Tijdens de revisie worden alle afzonderlijke onderdelen van de gebruikte startmotoren en dynamo’s (generatoren) uit elkaar gehaald en worden ze vervolgens professioneel gereinigd. Gevoelige slijtonderdelen worden consequent vervangen door nieuwe onderdelen. Uw extra voordeel als klant: tijdens het reviseren van originele onderdelen wordt gebruikgemaakt van de vakkennis op het gebied van serieproductie. En tijdens de laatste end-of-line test wordt er gekeken of de ruilonderdelen voldoen aan de kwaliteitseisen die ook aan nieuwe onderdelen gesteld worden.

"Tijdens de end-of-line test wordt er gekeken of de ruilonderdelen voldoen aan de kwaliteitseisen die ook aan nieuwe onderdelen gesteld worden."

Startmotoren als geteste gereviseerde originele onderdelen.

Om ervoor te zorgen dat een  startmotor zijn tweede leven kan beginnen als een gereviseerd origineel onderdeel van OMNIplus, worden alle afzonderlijke onderdelen ervan eerst gedemonteerd en professioneel gereinigd. Slijtdelen, zoals vrijlopen, kogellagers, bussen en borstels, worden vervangen door nieuwe onderdelen. Losse componenten, zoals behuizingsdelen, veldspoelen, rotoren, koolborstels en magneetschakelaars, ondergaan een grondige kwaliteitscontrole en worden, afhankelijk van hun staat, vakkundig gereviseerd. Indien nodig, worden ze ook vervangen door nieuwe onderdelen. Om het hoogwaardige revisieproces van OMNIplus af te sluiten, wordt er speciale lak aangebracht om corrosie op de stator en rotor tegen te gaan.

"Slijtonderdelen worden consequent vervangen door nieuwe onderdelen."

Professioneel gereviseerde dynamo’s.

Bij dynamo’s worden uiteraard ook alle losse onderdelen uit elkaar gehaald en vakkundig gereinigd. Kogellagers worden over het algemeen vervangen door nieuwe onderdelen van OMNIplus. Losse onderdelen, zoals koolborstels, collectorringen en stators, worden gecontroleerd en, afhankelijk van hun staat, gereviseerd of omgeruild voor nieuwe onderdelen. Om de stator en rotor tegen corrosie te beschermen, gebruikt OMNIplus alleen speciale lakken. En de zorgvuldig, nieuw uitgebalanceerde rotor zorgt ervoor dat uw 'nieuwe' tweedehands dynamo van OMNIplus soepel loopt en lang meegaat. De beschikbaarheid van een geschikte dynamo of startmotor kan op elk gewenst moment worden aangevraagd door contact op te nemen met het servicesteunpunt.

Wilt u weten of er een geschikte dynamo of startmotor beschikbaar is voor uw bus of touringcar? Neem dan gewoon contact op met uw OMNIplus servicesteunpunt.