Onderdelen en accessoires

COVID-19-beschermingsuitrusting voor de Sprinter City

Nieuw: Beschermende chauffeurscabine, extra scheidingswand voor de chauffeur en desinfectiedispensers.

OMNIplus

COVID-19-beschermingsuitrusting voor de Sprinter City

Nieuw: Beschermende chauffeurscabine, extra scheidingswand voor de chauffeur en desinfectiedispensers.

Veiligheid en Mercedes-Benz, twee onlosmakelijk verbonden begrippen. Ook in de COVID-19-pandemie: drie nieuwe uitrustingen reduceren het overdrachtsrisico voor chauffeurs en passagiers in de Sprinter City.

Handhygiëne in de minibus: contactloze dispenser voor desinfectiemiddelen in de buurt van de instap.

Extra chauffeursscheidingswand van glas voor een veilige afstand tussen passagiers en chauffeur.

Beschermende chauffeurscabine van glas met vergrendelbare deur met opening voor de kaartverkoop.

Contactloze handdesinfectie voor passagiers.
De bescherming tegen infecties begint in de compacte lijnbussen al bij het instappen: handhygiëne is ook in de bus belangrijk. Daarom biedt Mercedes-Benz voor de Sprinter City 45 en de Sprinter City 75 contactloze dispensers voor desinfectiemiddelen aan. Deze worden in het instapbereik onder handbereik gemonteerd aan de standaard chauffeursscheidingswand en voorkomen op dit punt al een mogelijke overdracht van ziektekiemen. Contactloze dispensers voorkomen dat de handen van de gebruikers ermee in aanraking komen. De sensorgestuurde dispensers zijn voor nieuwe voertuigen af fabriek leverbaar en kunnen bij voertuigen van de actuele City-generatie achteraf worden gemonteerd.

Bescherming van de chauffeur tegen besmetting via druppeltjes.
Chauffeurs van stadsbussen hebben regelmatig direct contact met hun passagiers. Daarom is in tijden van de COVID-19-pandemie de gesloten afscheiding van de bestuurderswerkplek van groot belang. Om directe overdracht van druppeltjes door het contact met passagiers te voorkomen, heeft Mercedes-Benz twee professionele uitrustingen met beglazing voor de bescherming van de chauffeur ontwikkeld voor de Sprinter City 45 en de Sprinter City 75.

Nieuwe voertuigen worden op verzoek voorzien van een beschermende chauffeurscabine. Deze is gebaseerd op royale componenten van veiligheidsglas, beschikt over een vergrendelbare binnendeur naar het passagierscompartiment en een afsluitbaar loket voor de verkoop van vervoersbewijzen. De luchtuitwisseling tussen cockpit en passagierscompartiment wordt hiermee geminimaliseerd. Als alternatief kunnen nieuwe voertuigen worden voorzien van een grote extra chauffeursscheidingswand of kan deze bij reeds uitgeleverde minibussen van de actuele generatie van de Sprinter City achteraf worden aangebracht. Deze bestaat eveneens uit transparant veiligheidsglas en biedt op de chauffeurswerkplek goede bescherming tegen directe overdracht van druppeltjes vanuit het passagierscompartiment.

COVID-19-beschermingsuitrusting Optie Montage achteraf
Beschermende chauffeurscabine
Extra chauffeursscheidingswand
Desinfectiedispensers