OMNIplus eService-contracten

Optimale service voor uw eCitaro vanaf het begin.

Overzicht van de belangrijkste feiten

  • Aantrekkelijke prijzen in twee pakketten: eBasic of ePremium
  • toekomstgericht serviceaanbod voor elektromobiliteit
  • deskundig advies over bedrijfs- en energiemanagement

Vertrouw voor al uw nieuwe elektrische bussen op onze OMNIplus eService-contracten die wij hebben aangepast aan de vereisten van elektromobiliteit. Bij de aanschaf van een eCitaro zijn standaard 5 jaar garantie op de hoogspanningsaccu, onderhoud en reparatie of vervanging van de componenten in het hoogspanningsboordnet inbegrepen.

U hebt de mogelijkheid om de dekking (onderhoud en reparatie) voor planbare kosten aanvullend uit te breiden. Onze eService-pakketten kunnen te allen tijde worden afgesloten en zijn voor een individuele looptijd en kilometerstand te boeken. Bovendien kunt u naar keuze aanvullende pakketten, zoals wettelijke keuringen, afsluiten. Zo bent u compleet gedekt en volledig elektrisch klaar voor de toekomst en kunt u erop vertrouwen dat wij u als betrouwbare partner terzijde staan.

Wij bieden u de volgende voordelen

+
Veiligheid en kwaliteit

Optimaal onderhouden voertuigen bieden maximale rijveiligheid voor uw volledig elektrisch aangedreven bussen

+
Mobiliteit

Service, reserveonderdelen en regelmatige controles volgens de strengste kwaliteitsnormen garanderen een hoge beschikbaarheid

+
Planbare kostenbeheersing

eService-pakketten tegen vaste maandbedragen zorgen voor transparante en planbare kosten

+
Rendabiliteit

Kostenbesparing van de ePakketten ten opzichte van afzonderlijke werkplaatsactiviteiten

+
Gegarandeerd waardebehoud

Waardebehoud van uw voertuig dankzij regelmatig en deskundig onderhoud

Elektromobiliteit — gegarandeerd naar de toekomst.

Voor een probleemloze overstap naar elektromobiliteit biedt Daimler Buses u als deskundige en ervaren partner een uitgebreid eMobility-systeem aan. Wij adviseren u vanaf het begin over het nieuwe bedrijfs- en energiemanagement en de gegarandeerde stroomvoorziening. Ook aan de toekomst van uw eCitaro is gedacht, met een OMNIplus Service-aanbod dat op de vereisten van elektromobiliteit is afgestemd.

Zo is het gebruik van uw volledig elektrisch aangedreven bussen voor lange tijd veilig, betrouwbaar en planbaar.

Zo kunt u de optimale service voor al uw elektrische bussen individueel en geheel naar eigen inzicht uit de modules Basisgarantie hoogspanningsaccu, Verlengde accugarantie en eService-contract samenstellen.

Basisgarantie accu

Bij de aanschaf van een eCitaro is standaard al een basisgarantie voor de hoogspanningsaccu alsmede een garantie van twee jaar op de hoogspanningscomponenten (tot 200.000 km) inbegrepen.

Deze basisgarantie omvat:

+
bij solid-stateaccu's maximaal tien jaar of maximaal 280 MWh energiestroom per hoogspanningsaccubouwgroep/hoogspanningsaccumodule (HVBB)
+
bij NMC-accu's (niveau 2) maximaal vijf jaar of maximaal 60 tot 80 MWh energiestroom per HVBB.1

Verlengde accugarantie

Op basis van een klantspecifieke haalbaarheidsstudie kan voor een overzichtelijke prijs een verlengde accugarantie worden afgesloten.

Hoogspanningsaccu

Service-contract eBasic (zonder accu)

Garantie op de hoogspanningsaccu en reparatie of vervanging van de hoogspanningscomponenten.

Hoogspanningscomponenten
Onderhoud aan gehele voertuig volgens voorschriften van fabrikant
OMNIplus Uptime

Service-contract ePremium (zonder accu)

Garantie op de hoogspanningsaccu en reparatie of vervanging van de hoogspanningscomponenten.

Hoogspanningscomponenten
Reparaties gehele voertuig
OMNIplus Uptime
Onderhoud aan gehele voertuig volgens specificaties van fabrikant
Incl. 24h SERVICE met sleepkosten

Onderhoud volgens voorschriften fabrikant

Alle onderhoudswerkzaamheden volgens de voorschriften van de fabrikant (zie onderhoudsboekje) aan alle onderdelen die af fabriek volgens de beschrijving van de uitvoering op het voertuig zijn gemonteerd, met uitzondering van toegevoegde onderdelen. Hierbij inbegrepen is ook de vervanging/verversing van de onderdelen en bedrijfsmiddelen die volgens het onderhoudsboekje regelmatig moeten worden vervangen/ververst, met uitzondering van het opladen van de accu.

Principieel uitgezonderd zijn o.a.:
schade door verkeerd of nalatig gebruik, onderdelen die niet goed aan het voertuig zijn bevestigd, klein en visueel onderhoud, reclamevlakken, dagelijkse controlewerkzaamheden volgens de bedrijfshandleiding en de daarvoor benodigde materialen die ontstaan door reparaties voor het bedrijf, banden, velgschade, glasbreuk, bekleding, stoelhoezen, vloerbekleding.

De bovenvermelde opsommingen zijn slechts een voorbeeld. Voor de precieze dekking verwijzen we u naar de documenten van het contract (zie downloadbox in de rechterkolom).

Neem bij interesse of vragen over onze aangeboden Service-contracten contact op met uw verkoper of neem direct contact op met het team Service-contracten:

servicevertrag@omniplus.com of telefonisch +49 731 181-9500.

Wij staan u graag te woord over OMNIplus eService-contracten via
E-mail:
Schriftelijke vraag
en over OMNIplus Uptime via
E-mail:
Schriftelijke vraag