Merkbescherming

Vervalsers maken ook reserveonderdelen voor bussen na. Dat gaat ten koste van de kwaliteit en de veiligheid. OMNIplus bindt consequent de strijd hiermee aan.

Vervalsers kopiëren niet alleen dure horloges en kleding, maar ook Omnibus-reserveonderdelen die belangrijk zijn voor de veiligheid. Het team merkbescherming van OMNIplus gaat consequent de strijd aan met nauwgezet speurwerk.

Iedereen heeft de spectaculaire beelden wel al gezien: de douane die met een bulldozer hele containers vol met nagemaakte goederen vernietigt. Namakers halen op slinkse wijze tientallen miljarden euro's binnen. Ze besparen op kosten voor de ontwikkeling, maar ook op kwaliteit. Bij onderdelen die belangrijk zijn voor de veiligheid, zoals remmen, koplampen, achterlichten, voorruiten of carrosserie-onderdelen kan dit fatale gevolgen hebben: wanneer bijv. een aanzienlijk langere remweg, een hogere slijtage of zelfs het breken van het vervalste onderdeel in het ergste geval een ernstig ongeluk veroorzaakt. Daarom treedt OMNIplus consequent op tegen deze vervalste reserveonderdelen.

Undercover op beurzen

Het team merkbescherming van OMNIplus is samen met de collega's van het Brand-Protection-team van Daimler undercover op beurzen. Er worden ook professionele agenten ingeschakeld. Bovendien werkt het team merkbescherming nauw samen met internationale wetshandhavingsinstanties en douanediensten.

Bij bussen staat de veiligheid bovenaan de lijst met prioriteiten. Busondernemingen moeten daarom opletten waar ze hun reserveonderdelen vandaan halen. Bij dubieuze aanbieders of agressieve aanbiedingen op het internet is voorzichtigheid geboden. Wie bij de aankoop van reserveonderdelen absoluut op veilig wil spelen, is bij OMNIplus met haar gecontroleerde originele onderdelen aan het juiste adres.

Brand Protection Simple Show

Let bij de aankoop van reserveonderdelen op het volgende:

  • Koop in principe nooit onderdelen van dubieuze aanbieders.
  • Wees voorzichtig bij agressieve aanbiedingen op het internet.
  • Let op het kwaliteitszegel van de fabrikant. Vraag bij twijfel naar de echtheidscertificaten van de leverancier.
  • Wees achterdochtig wanneer producten zonder verpakking en de passende documenten worden geleverd.
  • Wie vervalsing ontdekt, kan zichzelf en anderen beschermen en deze melden via dialog@daimler.com met het onderwerp "Merkbescherming”.